ERC i els regidors de la comarca de la Selva critiquen la ‘parafernàlia’ de la inauguració del desdoblament de la NII entre Caldes de Malavella i Sils

Esquerra Republicana de Catalunya i els regidors de la comarca de la Selva consideren que la inauguració d’avui del desdoblament de la Nacional II entre Caldes de Malavella i Sils ha estat una parafernàlia, amb més promeses i anuncis de la ministra Ana Pastor, que com sempre, no s’acaben complint. Aquest tram, de poc més de sis quilòmetres que arriba amb 7 anys de retard, i que és una mostra clara del menysteniment de l’Estat cap a les comarques gironines i cap a Catalunya. Les obres d’aquest tram van començar el 2007 durant el segon mandat del PSOE, però la constructora va fer fallida i les va deixar empantenegades el juliol de 2009.


Per ERC, aquesta carretera només és utilitzada electoralment. Quan els governs del PP i del PSOE s’hi interessen és perquè hi ha eleccions i després tot són promeses que se les emporta el vent.


El desdoblament de la Nacional II és una de les reivindicacions històriques del territori, ja que aquesta via és una de les més perilloses de tot l’Estat amb una mitjana de víctimes de 19 morts l’any. Amb els quilòmetres desdoblats fins avui, només se n’han desdoblat 14 aproximadament, dels 106 totals.

El que s’havia d’haver fet, enlloc d’una inauguració ‘a bombo i plateret’ és per ERC, un homenatge a les víctimes mortals que ha causat aquesta perillosa carretera i el risc permanent dels milers de conductors que hi circulen diàriament.