Josep Maria Rufí, escollit cap de llista d’ERC a Torroella de Montgrí per a les municipals de 2015

L’assemblea local d’Esquerra Republicana de Catalunya ha escollit aquest dijous al vespre Josep Maria Rufí com a alcaldable d’ERC per a les eleccions municipals de 2015.

L’objectiu del nou cap de llista és ‘construir una candidatura àmplia per a poder arribar a una part majoritària de la població. Volem ser el referent progressista i catalanista a casa nostra’. En aquest sentit, Rufí ha remarcat la seva voluntat de sumar sensibilitats i persones diverses. Ha assegurat també, que la feina feta per la secció local i els regidors del grup municipal al llarg dels anys ha permès tenir un grup divers i preparat en tots els àmbits i s’ha mostrat convençut que ERC concorrerà a les eleccions amb un programa complet i una candidatura preparada.

Un cop escollit, Rufí ha assenyalat que ‘vol portar a l'Ajuntament la responsabilitat, la dedicació i l’honestedat’. També ha remarcat que el programa electoral serà fruit de la participació, i tindrà en compte, per sobre de tot, els ciutadans, un projecte que serveixi i prioritzi a les persones.

Ha destacat també la importància de que ERC sigui forta arreu perquè ‘essent forts a Torroella i a l’Estartit podrem garantir des del nostre municipi ple suport al procés nacional. Un nou País es construeix poble a poble i la força dels pobles és bàsica per la seva construcció’. Va cloure el seu parlament destacant que Torroella de Montgrí estarà a l’alçada del moment històric i de l’oportunitat única que té al davant Catalunya per assolir la seva independència.


------------------------------------
Josep Maria Rufí, nascut el 1961, està casat i te un fill. Veterinari de professió, és especialista en bromatologia, sanitat i tecnologia dels aliments; en inseminació artificial; i en selecció i millora ramadera.

És soci del Club de Rugby Els Senglars, de la Penya Barcelonista del Montgrí i Comarca, d'Òmnium Cultural, de la Creu Roja de Catalunya, Amic de La Bressola de la Catalunya del Nord i membre de l'Associació Catalana d'Història de la Veterinària.



Ha estat regidor, primer tinent d’alcalde i alcalde de Torroella de Montgrí (2007-2011). Actualment és portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, que compta amb quatre regidors.

Milita a Esquerra Republicana de Catalunya des del 1981, n’és conseller nacional i com a president d’ERC de la demarcació de Girona, forma part de la seva direcció nacional.