ERC proposa la masoveria comercial i industrial per reactivar els locals comercials buits

Els republicans presentaran mocions als ajuntaments per utilitzar aquest model tal d’incentivar la creació de petites empreses i ajudar a generar llocs de treball

El diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià, en la visita territorial d’aquest divendres a la comarca de la Selva, ha explicat a Caldes de Malavella que Esquerra Republicana aposta per la creació de la masoveria comercial i industrial per reactivar els locals comercials buits que hi ha a molts municipis.

Sabrià ha explicat que la crisi ha generat un increment de locals comercials i naus industrials buits, i els preus de lloguer d’aquests continua essent un obstacles per promoure la ubicació de noves activitats comercials. ‘Hem de buscar fórmules. Una d’elles és la masoveria comercial i industrial, que es basa en una cessió d’un bé immoble on l’adjudicatari pot no trametre la totalitat de l’aportació dinerària concreta com a lloguer però si es realitza un equilibri econòmic a canvi de realitzar aportacions en espècie a través de l’adequació de l’espai’.

L’objectiu, ha afegit Sabrià, ‘és col·laborar en incentivar la creació de petites empreses i ajudar a generar llocs de treball, dins les capacitats d’actuació municipal’.

Per aquest motiu, Esquerra presentarà mocions als ajuntaments per fomentar la masoveria comercial i industrial. Un exemple és Caldes de Malavella, on ERC ja ha presentat la moció, aprovada per ple. Lozano ha explicat que 'ERC ho va presentar al ple de Caldes de Malavella i es va aprovar, ja que és una bona fórmula per ajudar a la reactivació de l'economia, ja sigui familiar o municipal, i també és una aposta clara per la qualitat urbanística dels nostres municipis'.

Durant la visita a Caldes de Malavella, Sabrià i Lozano han estat acompanyats per la diputada d'ERC al Congrés, Teresa Jordà i pel diputat provincial, Joan Martí. Han visitat les instal·lacions del Balneari Prats i també han visitat la residència geriàtrica Tesar.