Esquerra avala l’acord entre la Generalitat, l’Ajuntament i la Mesa Empresarial del turisme de Lloret per instaurar un nou model turístic

Elogia la tasca decisiva del regidor d’ERC, Jordi Orobitg titular en turisme

El diputat d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, la diputada Agnès Russiñol, el portaveu d’ERC i regidor de Turisme, Jordi Orobitg, acompanyats pel president de la secció local de Lloret, David Sarmiento i el president Comarcal, Eduard Coloma, s’han reunit aquest dilluns amb empresaris turístics del municipi, per copsar les necessitats i demandes del sector, així com per valorar el conveni que s’ha signat recentment perquè Lloret esdevingui ciutat pilot per renovar-se com a destí amb inversions per millorar els hotels i entorn.

El regidor d’ERC, Jordi Orobitg, ha ressaltat la importància d’aquest conveni, ja que ‘és una fita històrica, un projecte de país, és un acord molt important perquè en formen part la Generalitat, l’Ajuntament i el sector turístic’. Orobitg ha destacat que ‘hem escoltat els empresaris, hem rebut les seves preocupacions que van molt encarades amb el model turístic d’ERC i ens hem ofert per ajudar amb el desenvolupament d’aquest conveni’.

Una de les preocupacions és la taxa turística. ‘Tan els empresaris com ERC, estem d’acord en què la taxa ha de ser una taxa municipal, que reverteixi en millores pel municipi i que sigui gestionada pel propi municipi’.

Per la seva banda, la diputada Agnès Russiñol, ha destacat que ‘el que hem de fer és treballar perquè la taxa, després d’aquests 15 mesos d’aplicació sigui proporcional, i hem de vetllar perquè els ajuntaments puguin decidir com invertir els diners que es recullen amb ella’.

Russiñol ha destacat la vital importància del turisme per a les comarques gironines, i per Catalunya, ja que és una de les principals fonts d’ingressos i d’ocupació. ‘Volem remarcar la nostra aposta per enfortir la marca Catalunya, treballar per promocionar-la, vendre turisme d’identitat, d’innovació, i fer-ho d’acord amb el sector públic i privat’.

El diputat Sergi Sabrià, ha parlat de què un altre dels temes històrics que es reclamen des de Lloret de Mar és que cal invertir en infraestructures per tal de tenir un turisme potent, i ha explicat que es mantindran reunions periòdiques amb els empresaris turístics per tal de fer seguiment de l’evolució d’aquest conveni.