250 persones a la presentació de Josep Piferrer com a alcaldable d'ERC a Palafrugell

En l'acte hi va participar l'eurodiputat Josep-Maria Terricabras i el diputat al Parlament i actual portaveu municipal, Sergi Sabrià

250 persones van assistir divendres al vespre a la presentació de l'alcaldable d'Esquerra Republicana de Catalunya a Palafrugell, Josep Piferrer. Un acte fresc i àgil, que no va superar l'hora de durada i que va comptar també amb els parlaments de l'eurodiputat Josep-Maria Terricabras i el diputat al Parlament i actual portaveu municipal, Sergi Sabrià.

Sergi Sabrià, va voler destacar el paper del Republicanisme com a antídot a la vella política. Va reclamar institucions transparents i obertes a la ciutadania, ajuntaments en les quals el ciutadà pugui participar i influir.

Sabrià va proposar programes polítics que s’actualitzin de manera permanent, interaccionant amb la ciutadania durant els 4 anys. 'Cal una nova manera de fer imprescindible en una societat contemporània, on les prioritats del 2015, no seran de ben segur, les del 2019. Noves maneres de fer que reparteixin el poder entre tots, que el distribueixin socialment'.

Per la seva banda el filòsof Josep-Maria Terricabras va relatar les seves primeres vivències com a Eurodiputat, destacant la importància de les decisions de l’Eurocambra en el dia a dia de tots els ciutadans. Així mateix no va deixar passar l'ocasió de comentar el camí que queda fins el 9N, destacant que 'cal que el continuem fent conjuntament, ciutadans, partits, patronals, sindicats, Omnium, ANC i un llarg etcètera'.

Va cloure l’acte, el candidat, Josep Piferrer que va destacar, per sobre de tot, 'la importància del treball en equip, però també el luxe que suposa disposar d’un entorn molt potent i ampli de gent, implicada en el teixit associatiu de la Vila'.

Després d’esmentar la família, la feina i Palafrugell, com les tres passions de la seva vida, Piferrer va avançar que 'la primera prioritat d’ERC Palafrugell serà el desenvolupament econòmic perquè malgrat certs indicadors econòmics i tot i la versió que en donen alguns polítics, les dades que valen son les de Càritas i avui la situació a Palafrugell per a moltes famílies continua sent molt crítica'.

Tot donant per tancada l’etapa de macro macroprojectes que no s’han executat o els macroplans que han deixat poc pòsit, que ha representat el govern actual i amb la certesa que no es pot esperar l'aparició d'una gallina d'ous d'or que solucioni tots els problemes actuals, Piferrer va apostar per les petites iniciatives, plenes d'imaginació, i va posar d’exemple experiències on col•labora el sector públic i privat com Flors i Violes (camp turístic i comercial), sense oblidar l’aposta per els productes propis, com l'oli de l'Ermedàs i les hortes de Llofriu (sector primari) o explotar cara enfora les instal•lacions públiques potenciant les estades esportives a l'estadi (sector serveis) o el museu del suro.